за нас

Женгзоу Винсен Електронички технологија е глобална корпорација со кумулативна продажба над 100 милиони pcs. Претпријатието седиште е во Кина. Како еден од водечкиот светски снабдувач на сензорите, Винсен им нуди на муштериите сé што им треба од еден извор: од сензорот до сензорот и сите негови решенија на различни пазари. Седиштето на Винсен е во Хинан, Кина. Како еден од водечките снабдувачи на сензорот во светот, Винсен им обезбедува на клиентите со едноставно решение: Ја води трендовите на сензорот ЈоТ иднината. Дознајте повеќе за стратегијата за развој на Винсен, Винсен, е формирана во Женџо, Хенан во 2003 година. Научи повеќе за историјата на развојот. Прислушкување да ја разбере интелигентната интеракција на сите работи. Креирај сефот, безбедно еколошки пријателски, Здрава и интелигентна работа и животна средина научи повеќе за нашите сестри претпријатија: Формирање сеопфатна IoT платформа интегрирана деловна група за решенија.

Гледај Повеќе

Производи

Гледај Повеќе

Вести

Компанијата на големи CO2 сензори

Компанијата на СО2 сензорот ви кажува дека сензорите на јаглерод диоксид се користат во многу полиња како што се индустријата, земјоделството, националната одбрана, Медицинска и здравствена заштита, заштитата на животната средина и аеродромот. Компанијата на СО2 сензорот ви кажува дека MH-711A е универзален тип интелигентен сензор за да открие CO2 во воздухот и искористи предност. не дисперстивниот инфрацрвен (NDIR) Принцип. Со висока селективност, без зависност на кислород, високо перспектива и долги животни карактеристики, МХ-711А, исто така, има компензација на температурата.


Најдобрата компанија за сензорот на СО2

Најдобрата компанија за сензорот на СО2 ти кажува дека сензорите на CO2. 1. Инфрацрвениот сензор на јаглерод диоксид: Најдобрата компанија за сензорот на СО2 ви кажува дека овој сензор го користи принципот на неразбирлив инфрацрвена (NDIR) за да открие CO2 во воздухот. Има добра селективност и нема зависност на кислород. Тоа е широко користено во присуство на пламенливост, експлозивниот гас во различни прилики.


Водачите на провинцискиот Министерство за наука и технологија на Хинан ја посетија Виснен

Водачите на провинцискиот Министерство за наука и технологија на Хинан ја посетија Виснен


Компанијата на големи CO2 сензори

Аплицирање на компанијата на голосната CO2 сензорска компанија во паметни земјоделски стаклени куќи. Користењето на компанијата на СО2 сензорот може да го зголеми концентрацијата на јаглерод диоксид, кој не само што може значително да ја подобри фотосинтезата ефикасност на растенијата, Но, исто така, ја промовираат фотосинтезата на растенијата со проширување на опсегот на употреба на светлината.


Два вида нови ласерски сензори ќе бидат лансирани на 15-ти март 2023 од Винсен Електроника. Обновена технологија, зголемена сила за детектирање од Винсен!


Сензори за притисок на MEMS: Почнува разни пазари

Сензори за притисок на MEMS: Почнува разни пазари


Апликацијата на PIR сензорот за движењеName

ПИР сензорите на движење можат да се видат насекаде во нашиот живот. Тоа се користи во автоматски врати, лампи, прекинувања, паметни електрични апарати; Системи за анти-интузиција; интерком системи, итн.


Процеловните MEMS сензорски производи го воведуваат изборот на сензорот осетливост

Професионалните производи на сензорот на МЕМС ви кажуваат за изборот на сензорот. Општо земено, во линеарниот опсег на сензорот, пожелно е чувствителноста на сензорот да биде поголема што е можно. Продолжните производи на сензорот на МЕМС велат дека само кога се чувствителноста е висока, Вредноста на излезниот сигнал кој одговара на мерината промена е релативно голема, што е корисна за сигналот да се обработи. Сепак, треба да се забележи дека чувствителноста на сензорот е висока, и надворешната бучава која нема никаква врска со мерениот објект е лесно да се меша, Исто така, ќе биде зголемена со системот за емитување, кој ќе влијае на точноста за мерење.


Гледај Повеќе